Boller uden gær og som ikke skal hæve. Samme princip som med opskriften på Soda Bread jeg også har lavet. Gode til morgenbordet!
DETTE SKAL DU BRUGE
(til 8 stk.)
3-4 dl. hvedemel (start med 3 dl. og vent og se om der bliver brug for mere)
2,5 dl. kærnemælk
1 tsk. fint salt
1 god håndfuld knækkede rugkerner (kan undlades)
1 tsk. sukker
1 tsk. bagepulver
3 spsk. olivenolie
1 spsk. eddike
SÅDAN SKAL DU GØRE
Forvarm ovnen til 220 grader.
Bland mel, salt og sukker i en skål for sig selv. I en anden skål blandes yoghurt, bagepulver, olivenolie og eddike. Rør godt rundt indtil det begynder at boble meget - hvis det ikke kommer til boblepunktet kan bollerne blive bittre af bagepulveret. Lav en fordybning i melblandingen og hæld kærnemælksblandingen .Ælt den til den er blevet som en normal brøddej og tilsæt mel hvis det er nødvendigt. Lad dejen hvile i 15 minutter. Del derefter dejen i 8 lige store dele og form dem som boller. Læg dem på bageplade beklædt med bagepapir. Bag i 20-25 minutter eller til bollerne er gyldenbrune
(til 8 stk.)
3-4 dl. hvedemel (start med 3 dl. og vent og se om der bliver brug for mere)
2,5 dl. kærnemælk
1 tsk. fint salt
1 god håndfuld knækkede rugkerner (kan undlades)
1 tsk. sukker
1 tsk. bagepulver
3 spsk. olivenolie
1 spsk. eddike
SÅDAN SKAL DU GØRE
Forvarm ovnen til 220 grader.
Bland mel, salt og sukker i en skål for sig selv. I en anden skål blandes yoghurt, bagepulver, olivenolie og eddike. Rør godt rundt indtil det begynder at boble meget - hvis det ikke kommer til boblepunktet kan bollerne blive bittre af bagepulveret. Lav en fordybning i melblandingen og hæld kærnemælksblandingen .Ælt den til den er blevet som en normal brøddej og tilsæt mel hvis det er nødvendigt. Lad dejen hvile i 15 minutter. Del derefter dejen i 8 lige store dele og form dem som boller. Læg dem på bageplade beklædt med bagepapir. Bag i 20-25 minutter eller til bollerne er gyldenbrune
Ingen kommentarer:
Send en kommentar