tirsdag den 26. marts 2013

Soda bread boller

Boller uden gær og som ikke skal hæve. Samme princip som med opskriften på Soda Bread jeg også har lavet. Gode til morgenbordet!


DETTE SKAL DU BRUGE
(til 8 stk.)

3-4 dl. hvedemel (start med 3 dl. og vent og se om der bliver brug for mere)
2,5 dl. kærnemælk
1 tsk. fint salt
1 god håndfuld knækkede rugkerner (kan undlades)
1 tsk. sukker
1 tsk. bagepulver
3 spsk. olivenolie
1 spsk. eddike

SÅDAN SKAL DU GØRE

Forvarm ovnen til 220 grader.
Bland mel, salt og sukker i en skål for sig selv. I en anden skål blandes yoghurt, bagepulver, olivenolie og eddike. Rør godt rundt indtil det begynder at boble meget - hvis det ikke kommer til boblepunktet kan bollerne blive bittre af bagepulveret. Lav en fordybning i melblandingen og hæld kærnemælksblandingen .Ælt den til den er blevet som en normal brøddej og tilsæt mel hvis det er nødvendigt. Lad dejen hvile i 15 minutter. Del derefter dejen i 8 lige store dele og form dem som boller. Læg dem på bageplade beklædt med bagepapir. Bag i 20-25 minutter eller til bollerne er gyldenbrune

Ingen kommentarer: