tirsdag den 26. marts 2013

Soda bread / Frisk brød på 1 time

Klassisk soda bread. Hurtigt at lave og så smager det godt. Uden gær eller hævning og kun med meget få ingredienser - virkelig en god opfindelse! Det kan desuden holde sig frisk længe og ikke bliver tørt. Jeg bager det ofte i tider uden så meget overskud eller penge for den sags skyld.



DETTE SKAL DU BRUGE
500 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. fint salt
4 dl. kærnemælk

SÅDAN SKAL DU GØRE
Forvarm ovnen til 200 grader.
Bland mel, bagepulver og salt sammen. Kom kærnemælken ned og ælt dejen forsigtigt og kun til den er sammenhængende. Form som en kugle, læg den på en bageplade beklædt med bagepapir og lad den hvile i 10-15 minutter. Skær med en skarp kniv et kryds i dejen og drys lidt mel over. Bag i 40-45 minutter og lad køle lidt af.

Ingen kommentarer: