Opskrift på min nytårsdessert 2014 :-) Den er hurtig at lave - også selvom man selv bager en mørdej til. Man kan desuden servere, cremefraiche, vanilleis eller flødeskum til!
DETTE SKAL DU BRUGE
1 færdigkøbt mørdej (eller tærtedej)
4 spsk. cremefraiche
1 spsk. stødt kanel
2 tsk. rålakridspulver
2 spsk. rørsukker
300 g. æbler
30 g. mandler
SÅDAN SKAL DU GØRE
Start med at pakke dejen ud og læg den i et tærtefad. Prik den derefter med en gaffel - også gerne mere end du umiddelbart lige synes den skal prikkes. Skær det overskydende dej fra.
Bland cremefraiche, kanel, rålakridspulver og sukker sammen. Skær æblerne i skiver eller både og bland dem i cremefraichemassen. Bland til sidst ca. 2/3 af mandlerne i også. Hæld cremefraiche/æblemassen ned i tærtebunden og pynt med resten af de hakkede mandler.
Bag i en forvarmet ovn på 185 grader i ca. 20 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar