mandag den 6. januar 2014

Chokoladetærte med appelsin

Jeg var så heldig at få en masse bagebøger i julegave af min kæreste. Der var en opskrift på en virkelig nem chokoladetærte i en af dem - den lavede jeg til min familie i julen og her er resultatet! Det er noget af en tung moppedreng, så man skal virkelig kun have et lille stykke og helst med en god kop kaffe til :-)

Man kan godt bruge en færdigkøbt mørdej eller tærtedej, men jeg foretrækker altid hjemmelavet mørdej - det er til gengæld super nemt og hurtigt selv at lave en! Man behøver desuden heller ikke at lave den med appelsinchokolade, alle slags kan bruge bare det er minimum 70% mørk chokolade.



DETTE SKAL DU BRUGE

Mørdej
200 gram hvedemel
3 spsk. flormelis
125 gram stuetempereret smør
1 æggeblomme
1 spsk. koldt vand

Trøffelfyld
1½ dl piskefløde
125 g. 70% chokolade med appelsin

SÅDAN SKAL DU GØRE
Forvarm ovnen til 170 grader.

Alle ingredienser til mørdejen blandes sammen og æltes til man har en sammenhængende dej. Det kan godt tage nogle minutter og virke lidt umuligt, men den skal nok komme til at hænge sammen. Når dejen er færdigæltet pakkes den ind i madfilm og sættes på køl i køleskabet i ca. 10 minutter.

Når dejen har stået på køl trykkes den ud i en tærteform, som evt. er smurt med fedtstof eller drysset med mel. Prik derefter i dejen med en gaffel, læg bagepapir over og hæld ris eller tørrede bønner ovenpå bagepapiret. Bag tærteformen med bagepapir og bønner (at bage blindt) i ca. 12 minutter. Tag den til sidst ud af ovnen og lad den køle af.

Mens tærtebunden køler af laves trøffelfyldet: Kom fløden i en gryde og varm den op så den lige når kogepunktet. Smelt chokoladen i et vandbad og hæld derefter fløden i lidt af gangen under omrøring. Til slut hældes trøffelblandingen ned i tærtebunden og bredes ud med en dejskraber eller paletkniv.

Den kan pyntes som man selv ønsker. Jeg har bare knust nogle smarties og hældt over mens trøffelfyldet stadig var lunt.

Stil tærten i køleskabet til den skal spises.

Ingen kommentarer: