søndag den 5. maj 2013

Oopsies (små brød) / Stenalderkost

Oopsies er et alternativ for brød som findes i mange forskellige afskygninger. Hvis man søger på Google efter Oopsies finder man hurtigt en masse opskrifter! De kan spises kolde, ristet og endda bruges som toastbrød i toastmaskinen... Simpelthen på alverdens måder. De er lavet med æg og friskost og sidstnævnte kan varieres i masse forskellige smagsvarianter.



DETTE SKAL DU BRUGE
(til ca. 9 stk.)

3 æg
100 g. friskost (jeg brugte Philadelphia naturel)
3 spsk. havregryn
3 spsk. hørfrø
1 tsk. bagepulver
1 knivspids salt
Evt. sesamfrø til pynt

SÅDAN SKAL DU GØRE
Forvarm ovnen til 150 grader.
Start med at komme hørfrø og havregryn i en minihakker til det er blevet en letmalet masse. Del derefter æggehvider og æggeblommer fra hinanden - begge dele skal bruges. Pisk æggehviderne stive med salt og vend forsigtigt havregryn og hørfrø i massen bagefter. Pisk derefter æggeblommer sammen med friskost og vend også det forsigtig i æggehvidemassen. Brug en spiseske til at lægge små oopsies på en bageplade beklædt med bagepapir (se billede) og drys med sesamfrø.

Ingen kommentarer: