God gammeldags pæretærte. Den kan selvfølgelig laves med æbler også, så det bliver en æbletærte. Den er sindssyg rar at spise med en klat cremefraiche!
DETTE SKAL DU BRUGE
3 skrællede og delte pærer
180 g. hvedemel
110 g. stuetempereret margarine
85 g. sukker
½ tsk. vanillesukker
½ knsp. salt
1 æg.
SÅDAN SKAL DU GØRE
Forvarm ovnen til 200 grader.
Smuldr margarinen i melet og tilsæt resten af ingredienserne. Ælt det godt sammen til dejen hænger sammen men stadig er en smule klistret. Put dejen i tætnet madfilm og sæt den på køl i ½ time. Tag den derefter ud og del den i to dele som formes til kugler. Rul hver kugle ud mellem to stykker bagepapir så det former to lige store bunde. Læg den ene af bundene i en tærteform drysset med mel og læg derefter pærerne ovenpå. Kom den anden "bund" ovenpå pærerne og drys med sukker. Bag i ca. 40 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar