onsdag den 13. marts 2013

Pitabrød

Det kan aldrig mere betale sig at købe kedelige, tørre og tynde pitabrød i Netto. De her er uden sammenligning bedre og billigere at lave! Jeg lavede dem med en blanding af hvedemel og grahamsmel - men man kan selvfølgelig gøre som man selv synes.

 

DETTE SKAL DU BRUGE 
 (til 6 stk.)
 
25 g. gær
3½ dl. lunkent vand
300 g. hvedemel
200 g. grahamsmel
1 tsk groft salt

SÅDAN SKAL DU GØRE
Forvarm ovnen til 250 grader.
Varmluft: 230 grader.

Opløs gæren i vandet og kom salt i. Ælt melet i lidt af gangen til dejen er smidig. Den må ikke klæbe til fingrene. Læg et fugtet viskestykke over dejen og lad den hæve i 1 time til den er blevet dobbelt så stor.

Del dejen i 6 lige store stykker og form dem som boller. Rul hver bolle ud til en cirkel på ½ - 1 cm tykkelse. Læg brødene på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve i 10 min. inden de bliver bages i ovnen i ca. 8 minutter. Når brødene er bagt færdige tages de ud og løftes væk fra bagepladen, så de ikke bliver fugtige. Spises med det samme.

Ingen kommentarer: