søndag den 10. marts 2013

Olivenbrød m. urter

Brødet her var også lidt af en prøve. Vi har været glade for at skære det i skiver og riste det - så bliver det dejlig sprødt udenpå men "mushy" indeni, mmmh. Vi har også skåret det i tern og ristet det på en pande og det blev seriøst de lækreste, hjemmelavede brødcroutoner nogensinde!



DETTE SKAL DU BRUGE
500 g. hvedemel
50 g. gær
2½ dl. lunkent vand
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
50 g. smeltet smør
4-5 håndfulde grønne el. sorte oliven

SÅDAN SKAL DU GØRE
Forvarm ovnen til 220 grader.

Opløs gæren i vandet og lad det stå og køle lidt af mens man skærer oliven i kvarte. Rør derefter alle de øvrige ingredienser i vandet og ælt dejen godt med en håndmikser med dejkroge. Dejen skal hæve tildækket med et fugtigt viskestykke, et lunt sted i ca. 40 minutter. Når dejen har hævet færdigt skal den over i en brødform eller som på billedet - et ildfast fad, smurt med margarine. Man kan også bruge bagepapir istedet for margarine. Læg et par friske krydderurter ud over brødet og lad det hæve tildækket i yderligere 20 minutter. Når brødet er færdig med at hæve anden gang tages en spisepind eller skaftet på en spiseske og så skal der stikkes i brødet, så noget af luften kommer ud - det hæver nemlig meget op anden gang. Hæld lidt olivenolie ud over brødet og bag det i ovnen i ca. 20 minutter.

2 kommentarer:

Bianca F sagde ...

Hvordan fungerer det, hvis man hverken rister eller steger det?
Ser lææææækkert ud.

Toppenfin sagde ...

Så fungerer det også perfekt. Det er lidt foccacia-agtigt så jeg ville måske spise det som tilbehør :-)