Brødet her var også lidt af en prøve. Vi har været glade for at skære det i skiver og riste det - så bliver det dejlig sprødt udenpå men "mushy" indeni, mmmh. Vi har også skåret det i tern og ristet det på en pande og det blev seriøst de lækreste, hjemmelavede brødcroutoner nogensinde!
DETTE SKAL DU BRUGE
500 g. hvedemel
50 g. gær
500 g. hvedemel
50 g. gær
2½ dl. lunkent vand
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
50 g. smeltet smør
4-5 håndfulde grønne el. sorte oliven
SÅDAN SKAL DU GØRE
Forvarm ovnen til 220 grader.
Opløs gæren i vandet og lad det stå og køle lidt af mens man skærer oliven i kvarte. Rør derefter alle de øvrige ingredienser i vandet og ælt dejen godt med en håndmikser med dejkroge. Dejen skal hæve tildækket med et fugtigt viskestykke, et lunt sted i ca. 40 minutter. Når dejen har hævet færdigt skal den over i en brødform eller som på billedet - et ildfast fad, smurt med margarine. Man kan også bruge bagepapir istedet for margarine. Læg et par friske krydderurter ud over brødet og lad det hæve tildækket i yderligere 20 minutter. Når brødet er færdig med at hæve anden gang tages en spisepind eller skaftet på en spiseske og så skal der stikkes i brødet, så noget af luften kommer ud - det hæver nemlig meget op anden gang. Hæld lidt olivenolie ud over brødet og bag det i ovnen i ca. 20 minutter.
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
50 g. smeltet smør
4-5 håndfulde grønne el. sorte oliven
SÅDAN SKAL DU GØRE
Forvarm ovnen til 220 grader.
Opløs gæren i vandet og lad det stå og køle lidt af mens man skærer oliven i kvarte. Rør derefter alle de øvrige ingredienser i vandet og ælt dejen godt med en håndmikser med dejkroge. Dejen skal hæve tildækket med et fugtigt viskestykke, et lunt sted i ca. 40 minutter. Når dejen har hævet færdigt skal den over i en brødform eller som på billedet - et ildfast fad, smurt med margarine. Man kan også bruge bagepapir istedet for margarine. Læg et par friske krydderurter ud over brødet og lad det hæve tildækket i yderligere 20 minutter. Når brødet er færdig med at hæve anden gang tages en spisepind eller skaftet på en spiseske og så skal der stikkes i brødet, så noget af luften kommer ud - det hæver nemlig meget op anden gang. Hæld lidt olivenolie ud over brødet og bag det i ovnen i ca. 20 minutter.
2 kommentarer:
Hvordan fungerer det, hvis man hverken rister eller steger det?
Ser lææææækkert ud.
Så fungerer det også perfekt. Det er lidt foccacia-agtigt så jeg ville måske spise det som tilbehør :-)
Send en kommentar