søndag den 10. marts 2013

Mandelsmør m. kakao / Stenalderkost

Dejlig substitut for Nutella. Min kæreste kan heller ikke tåle hasselnødder og så er det er altså ret smart, at man kan bruge mandler ;-) Og så kan det holde sig ca. 2-3 uger i køleskabet.


DETTE SKAL DU BRUGE
200 g. mandler
2 spsk. honning (flydende er bedst, men stuetempereret er også fint)
4 spsk. kakao
½ tsk. salt

SÅDAN SKAL DU GØRE

Forvarm ovnen til 150 grader.

Der skal bruges en almindelig blender til mandelsmørret, eller en stavblender med minihakker(!). En almindelig stavblender kan ikke bruges!

Bland mandler med honning og læg det på en bageplade med bagepapir. Det skal have ca. 15 minutter i ovnen. Sørg for at røre rundt i det hvert 3.-4. minut, da mandlerne ellers brænder på. Når de 15 minutter er gået skal mandlerne køle af, men ikke blive helt kolde. Det hele skal blendes og det er meget lettere at blende når mandlerne stadig er lidt lune. Kom mandlerne i en almindelig blender eller stavblender med miniblender(!). Mandlerne skal blendes i 15 minutter. Først bliver det til en slags grov mandelmel, derefter nærmest marcipanagtig masse og til sidst bliver det til blødt, næsten flydende smør. Når mandlerne er blevet til smør tilsættes salt og kakao. Blend det hele i 2 minutter mere og hæld smørret på glas.

2 kommentarer:

Amalie sagde ...

... Det SKAL jeg lave jo!!

Toppenfin sagde ...

Det smager virkelig også bare rigtig godt når man tænker på at det er en forholdsvist sund udgave. Jeg har også en opskrift på noget "Nutella" med avokado, som jeg skal prøve at smide ind på et tidspunkt :-)