En af de nemmeste supper at lave. Den er fantastisk som forret.
DETTE SKAL DU BRUGE
600 g. løg
3-4 fed hvidløg
60 g. smør
2 spsk. hvedemel
1½ liter vand
1½ grøntsagsbouillonterning
1/4 liter madlavningsfløde
1 knivspids revet muskatnød (kan undlades)
Salt og peber
1 skive hvidt pr. person (valgfri slags)
Parmasanost
SÅDAN SKAL DU GØRE
Suppen
Skær løg og hvidløg i skiver og varm smøret op i en gryde. Tilsæt lidt salt til smøret når det er smeltet og kom løgene ned i gryden. Når løgene er blancheret færdig tages gryden af blusset og melet tilsættes. Rør godt rundt. Kog derefter vandet og tilsæt bouillon. Når bouillonen er opløst hældes vandet ned til løgene. Lad det stå og småkoge i ca. 20 minutter og blend så det hele med en stavblender. Når det har fået en fin masse med små, bitte løgstykker i tilsættes fløden og muskatnød. Få suppen op at koge endnu 10 minutter og smag til med salt og peber.
Parmasanbrød
Riv lidt parmasan (mængde efter smag) ud over brødet og varm det i en forvarmet ovn til det er smeltet, lad det ikke blive farvet.
600 g. løg
3-4 fed hvidløg
60 g. smør
2 spsk. hvedemel
1½ liter vand
1½ grøntsagsbouillonterning
1/4 liter madlavningsfløde
1 knivspids revet muskatnød (kan undlades)
Salt og peber
1 skive hvidt pr. person (valgfri slags)
Parmasanost
SÅDAN SKAL DU GØRE
Suppen
Skær løg og hvidløg i skiver og varm smøret op i en gryde. Tilsæt lidt salt til smøret når det er smeltet og kom løgene ned i gryden. Når løgene er blancheret færdig tages gryden af blusset og melet tilsættes. Rør godt rundt. Kog derefter vandet og tilsæt bouillon. Når bouillonen er opløst hældes vandet ned til løgene. Lad det stå og småkoge i ca. 20 minutter og blend så det hele med en stavblender. Når det har fået en fin masse med små, bitte løgstykker i tilsættes fløden og muskatnød. Få suppen op at koge endnu 10 minutter og smag til med salt og peber.
Parmasanbrød
Riv lidt parmasan (mængde efter smag) ud over brødet og varm det i en forvarmet ovn til det er smeltet, lad det ikke blive farvet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar