Jeg har eksperimenteret lidt med den her opskrift. Vi er ganske tilfredse herhjemme og har brugt dem som sandwichbrød til frokost i dag:-)
DETTE SKAL DU BRUGE
(til 18 - 20 stk.)
50 g. gær
2 tsk. sukker
2 tsk. salt
3 dl mælk lunet i en gryde
1 dl olie
2 håndfulde græskarkerner
½ revet squash
2 revede gulerødder
½ peberfrugt skåret i små tern
2-2½ dl durummel
400-500 g. hvedemel
SÅDAN SKAL DU GØRE
Forvarm ovnen til 220 grader.
Smuldr gær i en skål og drys med sukkeret. Hæld den lune mælk over og rør rundt til gæren er opløst. Kom derefter olie i og rør rundt inden squash, gulerod, peberfrugt, græskarkerner og salt kommes i. Rør ekstra godt rundt. Tilsæt durummel og rør til massen er ensformig. Til sidst hældes hvedemel i lidt efter lidt. Dejen skal ud på bordet og æltes - det er vigtigt, at den er en lille smule klistret men stadig til at have med at gøre. Lad dejen hæve tildækket og lunt i 1 time. Slå derefter dejen ud på et bord igen og form til boller og lad dem hæve 1 time mere. Pensl med æg og drys med græskarkerner. Bag i ca. 15 minutter.
(til 18 - 20 stk.)
50 g. gær
2 tsk. sukker
2 tsk. salt
3 dl mælk lunet i en gryde
1 dl olie
2 håndfulde græskarkerner
½ revet squash
2 revede gulerødder
½ peberfrugt skåret i små tern
2-2½ dl durummel
400-500 g. hvedemel
SÅDAN SKAL DU GØRE
Forvarm ovnen til 220 grader.
Smuldr gær i en skål og drys med sukkeret. Hæld den lune mælk over og rør rundt til gæren er opløst. Kom derefter olie i og rør rundt inden squash, gulerod, peberfrugt, græskarkerner og salt kommes i. Rør ekstra godt rundt. Tilsæt durummel og rør til massen er ensformig. Til sidst hældes hvedemel i lidt efter lidt. Dejen skal ud på bordet og æltes - det er vigtigt, at den er en lille smule klistret men stadig til at have med at gøre. Lad dejen hæve tildækket og lunt i 1 time. Slå derefter dejen ud på et bord igen og form til boller og lad dem hæve 1 time mere. Pensl med æg og drys med græskarkerner. Bag i ca. 15 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar